Een spelfout van een 10-jarig Brits jongetje heeft geleid tot een politieonderzoek naar terreurdreiging. Het islamitische jongetje had tijdens een les geschreven dat hij in een 'terrorist house' woonde. Hij bedoelde een 'terraced house', een rijtjeshuis. Zijn leraar besloot de politie in te lichten.

De politie stond de volgende dag voor de deur van de familie van het jongetje, in het Britse graafschap Lancashire. Zij controleerden de computers van de familie op extremistische connecties.

"Je kunt je voorstellen dat zoiets bij een man van 30 gebeurt, maar niet met een jong kind'', reageerde een familielid tegenover de BBC. "Als de leerkracht zich al ergens druk om moest maken, dan was het om zijn spelling. Nu is hij bang om te schrijven, zijn fantasie te gebruiken.''

Britse docenten zijn sinds de zomer verplicht om mogelijk extremistisch gedrag te melden aan de politie. De Britse Moslimraad, de belangrijkste koepel van islamitische organisaties, stelt dat de wet overreacties in de hand werkt. Er zouden al tientallen soortgelijke incidenten zijn geweest.