Het zal je maar gebeuren: je wint de hoofdprijs in een loterij, maar gooit het lot in de wasmachine. Een vrouw uit Engeland zegt te weten hoe het voelt.

De vrouw zegt dat ze de hoofdprijs van 45 miljoen euro heeft gewonnen, maar het winnende lot zat nog in de broekzak die in de was is beland.

Na de wasbeurt is de tekst vervaagd en het lot bijna onleesbaar geworden. Ze heeft het naar de organisatie van de loterij opgestuurd en hoopt dat de mensen nog kunnen nagaan of de code op het ticket inderdaad klopt.

Aan de Britse media vertelt ze hoe ze het ticket in de gewassen broek vond. “Mijn dochter en ik hebben het lot gedroogd met een föhn.” De datum zou niet meer leesbaar zijn, maar het jaartal wel. De vrouw is erg zenuwachtig. “Ik heb de hele nacht niet geslapen.”

De vrouw moet nog even geduld hebben, want de loterij heeft al gezegd dat het wel een poosje kan duren voordat duidelijk wordt of het lot geldig is. Er is een oplossing, maar die duurt mogelijk wel 180 dagen. “Als de vrouw vertelt waar, hoe laat en op welke dag ze het lot heeft gekocht, kan duidelijk worden of het daadwerkelijk om het winnende lot gaat”, aldus de organisatie van de loterij.

In deze loterij moeten mensen raden op welke cijfers de hoofdprijs valt. Hetzelfde nummer kan meerdere keren worden ingevuld. In dit geval was het nummer door twee mensen geraden. Een echtpaar ging er vandoor met de ene helft. Voor de rest van het geld had nog niemand zich gemeld, tot de vrouw die claimt dat ze het lot in de wasmachine heeft gegooid.