De mobiele flitsapparatuur van de politie is onbetrouwbaar en maakt te veel fouten. Dat zegt politiebond ACP in het AD. De vakbond eist dat de radarcontroles worden stopgezet, omdat agenten zich zorgen maken over de vele foutmetingen.

Zo zouden vooral grote voertuigen met vaak onwaarschijnlijk hoge snelheden worden geflitst. Bij lijnbussen zouden snelheden tot 185 kilometer per uur worden gemeten. Trucks rijden volgens de apparatuur op 80-kilometerwegen soms met snelheden van 240 kilometer per uur, zegt de politiebond.

Volgens ACP-voorzitter Van de Kamp doet de korpsleiding te weinig met de zorgen van de agenten. "Als professionals aangeven dat zij twijfelen over de techniek waarmee ze moeten werken, dan moet er een pas op de plaats worden gemaakt. Er zijn trouwens ook signalen over problemen bij de vaste flitspalen."

Ook Tweede Kamerleden van SP en VVD zijn bezorgd over de foutmetingen door de flitsapparatuur. Zij hebben vragen gesteld aan minister Van der Steur.

De landelijke korpsleiding zegt dat de fouten ontstaan doordat de radarbundels weerkaatsen tegen andere voertuigen die op het moment van flitsen langs een radar rijden.