Duizenden mensen die nog geld terugkrijgen van de curatoren van de failliete DSB Bank, verzuimen dat in ontvangst te nemen. De curatoren komen daarom met een opmerkelijke manier om die mensen alsnog te bereiken: ze maken een eurocent over naar de rekeningen van alle stille schuldeisers.

In de begeleidende tekst van de storting staat dan een verwijzing naar de vergoeding waar de rekeninghouder recht op heeft. Om de volledige vordering in ontvangst te nemen moet die eerst tekenen voor akkoord.

Onlangs werd bekend dat vrijwel alle schuldeisers van de in 2009 omgevallen bank al hun geld terugkrijgen. Ruim 80 procent heeft het aanbod inmiddels aanvaard en het bedrag ontvangen. Maar er zijn nog 5600 mensen die de curatoren niet kunnen bereiken. Sommige daarvan horen nog duizenden euro's te krijgen.

,,Misschien maken klanten onze brieven niet open. Of ze zijn verhuisd zonder ons daarover te informeren. Het enige dat wij met zekerheid van ze weten is hun rekeningnummer. Wij hopen hun aandacht te krijgen door een cent naar ze over te maken'', aldus curator Rutger Schimmelpenninck.