Een 57-jarige Amerikaan wordt beschuldigd van moord omdat hij de dood van zijn twaalfjarige dochter heeft veroorzaakt. Dat meldden Amerikaanse media zaterdag.

Ciara Meyer werd 11 januari per ongeluk doodgeschoten door een politieman toen ze achter haar vader, Donald Meyer, stond.

Een politieman was die fatale dag naar hun woning in het Amerikaanse plaatsje Duncann gekomen om Meyer uit zijn huis te zetten.

Kogel
Na wat heen en weer gepraat pakte Meyer een geweer en richtte dat op de borst van de politieman. Die trok zijn wapen en schoot. Hij raakte de man in de arm maar de kogel ging er doorheen en trof daarna het meisje dat achter haar vader stond. De kogel doorboorde haar hart en longen.

Meyer wordt onder andere beschuldigd van moord, terreur en het in gevaar brengen van een kind. De politieman wordt niet vervolgd omdat hij uit zelfverdediging schoot, zo bepaalde justitie eerder deze week.

Ciara's moeder Sherry had onlangs een ontmoeting met de politieman die haar dochter doodschoot. Ondanks haar verdriet is ze niet boos op hem. Ze zegt te begrijpen waarom hij zo handelde.