Denk je een mooi kleurtje op te doen met wat zelfbruiner, wordt je hele gezicht groen. Het overkwam de Britse Kirsty Reeves, die daardoor als het groene animatiefiguurtje Shrek door het leven moest.

Kirsty Reeves (27) kreeg van haar vriend een flesje zelfbruiner cadeau van het merk St. Tropez. Ze begon er enthousiast mee te smeren, maar het resultaat was niet bepaald waar ze op gehoopt had: haar gezicht werd knalgroen.

Op Facebook doet de Britse haar beklag. Ze heeft uren moeten boenen om de kleur van haar gezicht te krijgen, schrijft ze. Toen het groen na drie dagen eindelijk was weggetrokken, was haar hele huid geïrriteerd en moest ze rondlopen met rode plekken en blaren. "Ik durfde mijn huis niet uit", zegt ze tegen The Daily Mail. "Ik was geschokt. Mijn vader noemde me Hulk en prinses Fiona."

Kirsty ging op hoge poten terug naar de drogisterij waar het product gekocht was. Daar werd ze doorverwezen naar het cosmeticamerk. Inmiddels heeft ze een reactie ontvangen van St. Tropez, maar die maakt haar zo mogelijk nog kwader.

"Ze belden me en zeiden dat het spul weleens groen uitslaat als er zuurstof in het flesje komt. En het enige wat ze kunnen doen is me een nieuw flesje te geven van het spul dat dit heeft veroorzaakt en dat ik NOOIT meer zal gebruiken!"

Het laatste woord is hier wat Kirsty betreft nog niet over gezegd. "Wat een grap. Ik ga stappen ondernemen."
Foto