Austin Lacey (13) uit de Amerikaanse stad Menifee besloot donderdag voor Disney-dag zich te verkleden als Elsa uit de animatiefilm Frozen, maar de school stak daar een stokje voor. Die vond dat jongens zich niet als meisjes mogen verkleden en beval de jongen daarom zich meteen om te kleden.

,,Ik droeg het alleen maar omdat ik het leuk vond'', vertelde Austin, die overigens niet transgender is, aan de Amerikaanse nieuwszender KTLA. Zijn klasgenoten vonden het kostuum geweldig en maakten foto's samen met hem.

De school was echter geen fan van de actie van Austin. ,,Voordat de schooldag begon, werd hij benaderd door een toezichthouder die zei dat hij zijn pruik en jurk meteen moest wegdoen'', schreef de moeder van Austin op Facebook. ,,Mijn zoon kreeg te horen dat de directeur het niet goed vindt als jongens zich als meisjes verkleden.''

Het kostuum werd in beslag genomen, omdat het volgens de school 'afleiding' was en zelfs 'gevaarlijk'. De school laat in een statement weten dat de jongen de rust verstoorde door het dragen van het kostuum.

Uit protest hijsen de klasgenoten van Austin zich volgende week in kleding die breekt met de norm.
Foto