Ja, je leest het goed. In India is zondag een geit gearresteerd, omdat hij maar bleef grazen op het stuk land van een buurman. De geit kan tot zeven jaar celstraf krijgen.
De politie in het Indiase Chhattisgarh omschrijft het beest als een herhaalde overtreder en kan tussen de twee en zeven jaar gevangenisstraf krijgen. Dat is dezelfde straf die de eigenaar van de geit boven het hoofd hangt. ,,Mijn geit at opnieuw van de afscheidingswand en at groenten en bloemen uit de tuin van de buren. Hij werd meegenomen naar het politiestation en daarna werd ook ik daar naartoe gebracht'', vertelt eigenaar Abdul Hassan aan Indiase media.

Abdul werd al meerdere malen gewaarschuwd door politie voor zijn stoute geit. Nadat het barbaarse dier opnieuw meerdere malen afdwaalde naar het groenere gras aan de overkant, werd een officiŽle aanklacht wegens ellende en onrecht ingediend, die na onderzoek waar bleken te zijn. Dus werden er passende maatregelen genomen, aldus de politie.

Het congres in India noemt het incident een farce en noemt de arrestatie van de geit belachelijk. ,,De politie heeft een grap van zichzelf gemaakt. Degenen die wel iets vreselijks op hun kerfstok hebben, lopen nog vrij rond'', aldus een partijleider.

De geit ťn eigenaar zijn op borgtocht vrijgelaten.