Een Amerikaanse agent in Alabama heeft zondag geholpen bij een bevalling op de snelweg. Hij zette de automobilist in eerste instantie langs de kant van de weg omdat die te hard reed, maar zag toen zijn hoogzwangere vrouw op de achterbank. Ze beviel ter plekke.

Terwijl agent Michael Kesler de chauffeur erop wilde wijzen dat hij de snelheidslimiet had overtreden, zag hij al gauw wat er aan de hand was. Op de achterbank was de vrouw van de chauffeur aan het bevallen. ,,Toen ze zei: het komt, kwam het ook echt", aldus Kesler tegen de Amerikaanse nieuwszender WAFF. Binnen een paar minuten was baby Brennet geboren.

,,We passeerden drie ziekenhuizen om hier te komen en werden vlak voor het ziekenhuis aangehouden'', vertelt de vrouw, Shawna Lowe. Haar man Danny ging door het gillen van Shawna steeds een beetje harder rijden. ,,Ik was bereid om het risico te nemen, maar ik reed veilig. Slechts een beetje boven de maximumsnelheid.''

Agent Kesler belde kort na de geboorte van baby Brennet een ambulance. Terwijl hij en de ouders daarop wachtte, hielp hij om de baby schoon te maken en de kersverse moeder warm te houden.

Het stel beseft heel goed dat het ook anders had kunnen aflopen. ,,Als de baby tijdens het rijden was geboren had ik alles zelf moeten doen en weet ik niet wat er was gebeurd'', zegt Shawna.

Baby Brennet is helemaal gezond en moeder en zoon maken het goed. ,,Ik kan nog steeds niet geloven dat ik een baby in een auto heb gehad, ik heb het al honderd keer tegen mezelf gezegd, wat een verhaal'', aldus Shawna.
Foto