De Canadees Edgar Latulip stond 30 jaar lang als vermist opgegeven nadat hij zijn geheugen was kwijtgeraakt bij een ongeluk. Hij leefde al die jaren onder een andere naam, en van zijn verleden wist hij niets meer. Tot zijn geheugen plotseling weer terugkwam.

In 1986 liep de verstandelijk beperkte Latulip weg van zijn huis in de stad Kitchener. Hij was toen 21 jaar, maar had het geestelijk vermogen van een kind van 12. In zijn eentje nam hij de bus naar de Niagara-watervallen, zo'n 150 kilometer verderop.

Daar is hij vermoedelijk op zijn hoofd gevallen waarbij hij zijn geheugen verloor. Hij belandde in een ziekenhuis in de stad St. Catharines. Nadat hij uit het ziekenhuis werd ontslagen, bleef de Canadees onder een andere naam in St. Catharines wonen.

Tot hij op zijn 51e flashbacks kreeg van zijn leven voor zijn ongeluk. Tijdens een gesprek met een maatschappelijk werker herinnerde hij zich opeens zijn eigen naam weer, en dat hij in Kitchener woonde. Daar stond hij al die jaren als vermist geregistreerd. Een dna-test bevestigde vervolgens dat hij echt Edgar Latulip is.

Zijn moeder wist niet wat ze hoorde toen de politie belde dat haar zoon was gevonden. "Ik wist niet wat ik moest zeggen. Ik was compleet overrompeld."

De politie probeert Edgar en zijn moeder, die nu in Ottawa woont, te herenigen. "Ik wil hem zo snel mogelijk zien, en met hem praten en hem op iedere mogelijke manier helpen."