Toen Simone en Paulette in 1912 prematuur werden geboren, waren hun overlevingskansen volgens artsen 'erg klein'. Twee weken geleden vierde de Franse tweeling hun 104de verjaardag.

Vrolijk geven de twee vrouwen een interview aan het Franse persbureau AFP. "Dit wordt leuk, zeggen ze in koor." Hoewel niet officieel vaststaat dat ze de oudste tweeling van Frankrijk zijn, zijn ze dat waarschijnlijk wel.

En dat is opvallend, want toen ze in 1912 meer dan een maand te vroeg werden geboren, gaven artsen de baby'tjes weinig kans. En van hen woog nog geen kilo, de ander net anderhalf. Vier maanden lagen ze in het ziekenhuis voordat ze sterk genoeg waren om naar huis te mogen.

Nu wonen ze in een bejaardentehuis in Onzain in Frankrijk. Hun geheim? Samen blijven, zeggen ze. Geen van de vrouwen heeft kinderen, hun mannen zijn lang geleden overleden (Paulette werd op haar 36ste weduwe, Simone op haar 64ste) en hun broer verongelukte toen hij 99 was.

Medelijden met andere oude mensen
Maar doordat ze elkaar hebben, zijn ze nooit eenzaam. "We leven nog omdat we zo close zijn", vertellen ze. "We hebben allebei onze eigen kamer, maar we hoeven alleen de gang maar over te steken om elkaar te kunnen zien en spreken. We hebben medelijden met oude mensen die alleen zijn en nooit bezoek krijgen."
Foto