Toen de Duitse CDU-burgemeester Thomas Köppl (50) donderdagmiddag een screenshot van zijn computer deelde op Facebook, werd voor zijn volgers al snel duidelijk wat hij even daarvoor had gedaan. Porno kijken.

Met het screenshot wilde Köppl de achterban op Facebook wijzen op een specifiek deel uit het programma van de concurrerende eurosceptische partij AFD. Maar in plaats daarvan werd hij mikpunt van spot in de Duitse media om de expliciete inhoud op zijn scherm. In de internetbrowser stonden behalve die partijstandpunten nog vijf tabbladen op de achtergrond geopend. De oplettende kijker zag daarin zeer expliciete beschrijvingen, zoals bijvoorbeeld 'Duitse sl*t bestraft'.

De Duitse politicus heeft de screenshot al snel weer verwijderd. En hij lijkt er om te kunnen lachen. Want later schreef hij op Facebook dat hem nog maar eens duidelijk is geworden dat je 'niet alles zomaar moet plaatsen'.

Toch wilde hij niet reageren op de affaire toen de Duitse krant Bild hem ernaar vroeg. Gelukkig hebben we de foto's nog: Foto