Op de Amerikaanse boerderij 'Overlook Acres' werden onlangs een hele hoop kleine konijntjes geboren. Maar niet ieder jonkie kwam even fortuinlijk ter wereld. De boer en boerin vonden een van de kleine beestjes onderkoeld en ineengedoken in een hoekje van de schuur. Lopen zat er voor de pluizige vriend niet in. Maar eind goed, al goed. Nu is de koddige 'Wheels' een ware internetsensatie.
,,De afgelopen weken hebben we zeker zes nestjes gekregen", zo staat te lezen op de Facebookpagina van de boerderij. ,,We verloren helaas veel van de dieren door de koude temperatuur. De overgebleven kleintjes hebben we binnengehaald en geprobeerd ze met babyflesjes er weer bovenop te helpen."

,,Deze kleine jongen vond ik halfbevroren in een hoekje van de schuur", aldus de boer over Wheels. ,,Na een paar dagen lekker warm binnen begon hij normaal te eten. Maar hij bewoog zijn achterpootjes niet. Het leek erop dat hij verlamd was."

,,Normaal gezien zouden we het konijntje laten inslapen zodat hij geen pijn heeft, maar deze jongen slaagde erin om zichzelf rond te trekken. Hij was zelfs sneller dan de andere baby's! Daarom kochten we zo'n klein vingerskateboardje en gaven hem zo een minirolstoeltje. Hij is zo gelukkig als maar kan zijn en rolt vrolijk rond."

Het dappere bolletje pluis kreeg de gepaste naam 'Wheels'.
Foto