De kleine Isaac Derwent mag een wonderbaby genoemd worden. Het jongetje werd tien weken te vroeg geboren en heeft zijn leven te danken aan een boterhamzakje.

Moeder Jennifer (32) was met haar man Jonathan (38) aan het winkelen in het Engelse Plymouth, schrijft de Britse krant The Mirror. De vrouw was dertig weken zwanger en kreeg plots buikpijn. Jennifer wilde er niet te lang bij stilstaan, maar haar man wilde geen risico's nemen en bracht haar meteen naar het ziekenhuis.

Daar kwam baby Isaac al snel ter wereld, tien weken te vroeg. De dokters wikkelden het kindje, dat amper 1,7 kilogram woog, meteen in een boterhamzakje. ,,Dat was een hele schok voor ons", vertelt Jennifer. ,,Het is geen prettig zicht om je baby in een plastic zakje gestopt te zien worden."

De dokters wilden met de merkwaardige manoeuvre de lichaamstemperatuur van de baby op peil houden. Tevens was het de bedoeling om de omgeving van de baarmoeder na te bootsen.

Isaac werd vervolgens naar een 'echte' couveuse overgebracht. ,,Ik was zó opgelucht toen ik mijn baby voor de eerste keer hoorde huilen", vervolgt Jennifer. ,,Een onbeschrijflijk moment."

De kleine Isaac verbleef vijf weken in observatie in het Derriford Hospital in Plymouth. Het jongetje is inmiddels terug thuis bij zijn ouders en alles gaat goed met hem. Zijn ouders hebben niets dan lof over de goede zorgen die hun spruit in het ziekenhuis heeft ontvangen.
Foto