Theedoeken, plastic tassen en zelfs kippeneieren. Hongerige pythons eten alles, zolang het maar een beetje lekker ruikt. Maar een teddybeer? Nee, dat hadden deze dierenartsen in AustraliŽ nog niet eerder gezien.

Een inwoner van Gold Coast, aan de Australische oostkust, zag het voor zijn ogen gebeuren. Een wilde python vrat de teddybeer van diens hond met huid en haar op. Dat leek toen misschien een goed idee om de honger te stillen, maar het is levensgevaarlijk voor slangen. "Want de teddybeer zou uiteindelijk de darmen blokkeren en een infectie veroorzaken met de dood tot gevolg", zegt een deskundige in de Daily Mail Australia.

Om het leven van de meterslange slang te redden, werd het beest gevangen genomen en geopereerd. En met succes! De teddybeer werd smerig maar heelhuids uit de slang gehaald en ook met het reptiel zelf komt alles weer goed. In de komende twee weken moet het nog herstellen van de ingreep. Het beest heeft 15 hechtingen gekregen en leeft de komende dagen nog op een dieet van antibiotica.

De teddybeer is na verschillende wasbeurten teruggebracht naar zijn eigenaars. De slang zal uiteindelijk weer worden uitgezet in de natuur.
Foto