Nicole Sedgebeer was radeloos toen ze haar nachttrein naar huis miste. Maar toen kwam er een dakloze man op haar af...

Naar haar huis in Milton Keynes​. Dáár wilde Nicole Sedgebeer zaterdagnacht, na het uitgaan, naartoe. Maar ze strandde op een donker, leeg station in Londen omdat ze de trein miste. Toen het station op slot ging, vreesde ze dat ze de nacht in haar eentje moest doorbrengen. "Ik kon wel huilen", schrijft ze op haar Facebookpagina. "Maar toen kwam daar de dakloze Mark." Haar bericht is al 2200 keer gedeeld.

Mark vond het maar niks, zo'n jonge vrouw, in d'r eentje in het donker. Hij vond het niet veilig en bood aan haar naar een café te brengen dat nog open was, zodat ze daar warm en droog de nacht kon doorbrengen. "Hij zei dat het te gevaarlijk was om alleen te blijven", aldus Nicole.

Ze dronk er, samen met Mark, een kop koffie. "Mark zei dat ik hier moest blijven en dat hij zijn slaapzak ging halen." De dakloze man beloofde Nicole plechtig dat hij om 05:00 uur terug zou komen om Nicole naar het station te brengen. "Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik hem nog terug zou zien", schrijft Nicole. Maar, om 05:00 uur was Mark daar. "Hij zei me dat hij met het weinige geld dat hij had, de bus had gepakt om mij op te halen."

De hulp van Mark heeft Nicole wakker geschud. "Normaal zou ik niet naar hem kijken als hij me om kleingeld zou vragen", zegt ze. "Maar hij heeft zo'n vervelende gebeurtenis voor mij omgeturnd naar een mooie ervaring."

Onder de tekst op Facebook zette ze een selfie die ze met de dakloze Mark maakte. Ze hoopt dat haar bericht ook bij andere mensen de ogen opent. Bij Nicole is dat in ieder geval gebeurd: "Ik zal nooit meer neerkijken op een zwerver."
Foto