Niets zo ontspannend als een namiddagje bij de kapper. Magazines in de aanslag, benen over elkaar, koffietje erbij en genieten van wat welverdiende quality time met jezelf. Al is er iets in dat rijtje dat je eigenlijk nooit zou mogen doen.

Ben jij iemand die standaard met de benen over elkaar geslagen zit? Wel, die houding laat je maar beter achterwege als je plaatsneemt in de kappersstoel, of de kans is groot dat je thuiskomt met een snit die toch niet zo flatterend is als je eerst dacht.

Hoezo? Wel, als je je benen over elkaar slaat, leun je onbewust steeds meer naar één kant. In mensentaal: je zit scheef. En dat betekent: een scheve coupe. Omdat je lichtjes naar een kant gezakt zit, valt ook je haar op een andere manier, waardoor je snit wanneer je plots weer recht loopt, er helemaal anders zal gaan uitzien.

Nog dingen waar je voor moet opletten: je hoofd niet scheef houden terwijl je leest en niet te veel bewegingen maken wanneer je praat, en dan stap je gegarandeerd buiten met een gloednieuw én symmetrisch kapsel.