Het lijkt op eerste gezicht een liefdevol familiekiekje van de DiCaprio's. Het warme plaatje werd op Facebook gedeeld om de Oscarwinst van Leonardo DiCaprio te vieren, maar in plaats van dat het felicitaties uitlokte, liep het uit op een flinke discussie over okselhaar.

Op het familieplaatje, genomen in 1976, is de kleine Leonardo te zien met zijn ouders Irmelin and George DiCaprio. De foto is al meer dan 14.000 keer gedeeld vanaf de facebookpagina van History in Pictures en heeft al meer dan 100.000 likes en meer dan 6.000 reacties opgeleverd.

Velen deelden in de reacties hun afgunst over het okselhaar van Irmelin en noemden het zelfs onacceptabel.

Die extreme negativiteit zorgde voor een tegengeluid van mensen die vinden dat vrouwen gewoon met okselhaar mogen rondlopen als zij dat willen. Bovendien wijzen zij de critici erop dat het in de tijd dat de foto genomen is, het vrij normaal was voor vrouwen om wat haar te laten groeien onder de oksel.

Facebookgebruiker Sara vindt alle kritiek maar onzin. ,,Toen ik deze foto zag, dacht ik ,,Wauw, die kleine jongen heeft een Oscar gewonnen! Zijn ouders zullen zo trots zijn!". Ik dacht niet: ,,Oh nee, die moeder heeft haar okselhaar niet afgeschoren in een tijd waarin dat nog niet gedaan werd.''''
Foto