Fernando (26) werd vorige week doodgeschoten. Zijn familie wilde op gepaste stijl afscheid van hem nemen: daarom lag Fernando niet in een kist, maar zat hij op een stoel met zijn ogen open.

De 26-jarige Fernando werd begin deze maand voor zijn huis in San Juan (Puerto Rico) doodgeschoten. De daders zijn nog niet gepakt.

Zijn familie wilde op gepaste stijl afscheid van hem nemen. "Fernando was gelukkig en een heel actief persoon. We willen hem herinneren zoals hij was", vertelt zijn zus Diaz tegen Fox News.

"Daarom wilden we zijn lichaam niet in een kist leggen. Dat is zo koud en past niet bij hem."

Daarom werd Fernando niet in een kist gelegd, maar werd zijn lichaam vastgezet in een stoel. Met zijn benen over elkaar. In zijn handen houdt de dode man een sigaret vast. "En natuurlijk draagt Fernando zijn favoriete kleren. Zo zou hij het hebben gewild", vertelt zus Diaz.

Ze is blij met het resultaat. "Het is heel echt. Heel veel mensen vonden het heel bijzonder om op deze manier afscheid van mijn broer te nemen."

Volgens de eigenaresse van het uitvaartcentrum, Damaris Marin, is dit de eerste dode man die zijn ogen open heeft. "Het was heel indrukwekkend om op deze manier afscheid te nemen van iemand."
Foto