Een overvaller in het Amerikaanse Pennsylvania probeerde deze week een taxichauffeur te overvallen op precies het verkeerde moment. Als de crimineel even in de achteruitkijkspiegel had gekeken, had hij kunnen zien dat precies achter de taxi een politiewagen stond.
Op een video, die gemaakt is door een dashcam in de taxi, is te zien hoe de overvaller de angstige chauffeur onder schot houdt met een enorm vuurwapen. De man eist de portemonnee en de telefoon van zijn slachtoffer. De taxichauffeur geeft hem zijn wisselgeld en beweert niets meer te hebben. De man smeekt zijn belager hem niet neer te schieten, maar de overvaller blijft vragen om zijn waardevolle spullen.

Een politieagent die achter de taxi staat, beseft dat er iets niet klopt en zet zijn zwaailichten aan. Op de video is te zien hoe de agent uitstapt en naar de taxi loopt. Terry Elly vertelt aan CNN: ,,Ik probeerde het gesprek te volgen, zodat ik wist wat er aan de hand was. Op dat moment hoorde ik 'Schiet me alsjeblieft niet neer''. Elly trekt zijn pistool en weet de verdachte uit de auto te krijgen.

Taxichauffeur Ralph Valletta is opgelucht. ,,U hebt mijn leven gered!" zegt hij tegen de agent in de video. Valletta vertelt achteraf ook over zijn angstige momenten. ,,Ik kreeg bijna een hartaanval in mijn auto, mijn hart ging als een gek tekeer. Als er een pistool op je hoofd gericht wordt, doet je lichaam gekke dingen."

De overvaller is opgepakt en zit voorlopig vast.
Filmpje