De nieuwste social media-hype in China is geboren. Meisjes en jonge vrouwen poseren daar nu achter een A4'tje met een simpele gedachte: wiens buik achter het papier niet te zien is, die is pas écht fit.

De rage wordt ook wel de A4 waist challenge genoemd. Een A4'tje is 21 centimeter breed en 29,7 centimeter lang en je moet dus extreem dun zijn om daarachter je buik te kunnen verschuilen.

Of het wel gezond is om zo dun te zijn is de vraag. De rage heeft dan ook al felle kritiek opgeleverd op de Chinese sociale media. Daar zeggen gebruikers de hype niet te snappen, en geven aan het vooral ongezond te vinden. Er zijn ook mensen die als grap met een A4'tje zijwaarts hebben geposeerd.

China is vaker het toneel van opvallende social media-trends op het gebied van gezondheid. Zo was er eerder de 'navelchallenge', waarbij er achter de rug langs de navel aangeraakt moest worden. Op Weibo, het grootste Chinese sociale medium, is de zoekopdracht 'The Most Beautiful Firm Abs' momenteel derde als trending topic. Dit was onderdeel van de vorige hype, waarbij werd gezocht naar de mooiste buikspieren van China.
Foto