"Niemand weet wat er met me aan de hand is." Een Britse vrouw van 18 heeft al vier jaar ernstige problemen met haar gebit. Haar tanden breken om het minste of geringste af.

De problemen begonnen bij Linzi Grant op haar veertiende, meldt de Britse site Milton Keynes Citizen. Tanden brokkelen af en haar tandvlees is permanent ontstoken. De vullingen die ze heeft gekregen, blijven ook niet zitten. Iedere keer als ze niest, vallen haar vullingen eruit. "Ik heb elke dag pijn aan mijn gebit."

Tandartsen zeggen dat de Britse Nationale Gezondheidsdienst eigenlijk niets meer voor haar kan betekenen. Want ze weten niet wat er met haar gebit aan de hand is. Wat rest is een peperdure behandeling van 25.000 euro, die niet wordt vergoed. Door een crowdfundingsactie hoopt ze het geld bij elkaar te sprokkelen.

De jonge vrouw heeft diabetes type 1, maar het lijkt erop dat dat er niets mee te maken heeft. "Ik eet al jaren geen suikers, dus daar ligt het ook niet aan." Ook is er iets mis met haar kaakgewricht, waardoor eten al lastig gaat. "Ik kan alleen maar zacht voedsel naar binnen krijgen."

Linzi zegt er doodmoe van te worden. "Ik wil geen tanden meer die zomaar afbrokkelen. Dat kost me mijn zelfvertrouwen, ik word er ook mee gepest. Ik zit steeds maar weer bij de tandarts, maar niemand kan iets doen."
Foto