Een Amerikaanse studente én fulltime moeder wist zich geen raad toen enkele uren voor haar college zou beginnen haar oppas afbelde. Er zat maar één ding op voor Katy Humphrey: haar 4 maanden oude dochtertje Millie moest mee naar de universiteit.
Humphrey, die voor fysiotherapeute studeert, legt uit dat de enige manier om de les toch te volgen én tegelijkertijd voor haar dochter te zorgen was om Millie dan maar mee te nemen naar college. ,,Ik hoopte dat het goed zou gaan", vertelt de 33-jarige moeder aan de lokale nieuwszender KWTX. Katy ging vooraan zitten met haar dochtertje en hoopte dat de kleine meid de les niet zou verstoren. Maar binnen vijf minuten gebeurde waar haar moeder bang voor was. Millie werd een beetje vervelend.

Gelukkig voor Katy stond professor Dr. Darryn Willoughby voor de klas. Hij zag dat Katy afgeleid werd doordat ze haar dochtertje probeerde rustig te houden. De docent gezondheid, voeding en beweging aarzelde geen moment en pakte Millie op. ,,Ik ging gewoon door met mijn les, zonder te stoppen", vertelt de gespierde leraar, die ook nog eens professioneel bodybuilder is. De volledige 55 minuten, zolang als de rest van zijn les duurde, droeg hij de baby op zijn arm. ,,Hij sjouwde haar heen en weer en ze was de hele tijd tevreden", aldus de opgeluchte moeder.

Willoughby zelf vindt zijn daad de normaalste zaak van de wereld. De leraar, die zelf twee dochters heeft, vertelt dat zijn actie vooral voortkomt uit goed leraarschap. ,,Het gaat niet om mij, ik wil er als docent voor mijn leerlingen zijn." Hij vervolgt: ,,Ik wilde niet dat ze zich oncomfortabel zou voelen vanwege Millie, want er was niets waar ze zich voor hoefde te schamen." De leraar zou de kleine dan ook zonder aarzelen weer een les lang op zijn arm dragen. ,,Zorgen voor anderen in tijden van nood, of zelfs wanneer dat niet het geval is, dat is zoals God het bedoeld heeft."
Foto