Twee Amerikaanse broers uit Pennsylvania hadden vorige week beiden een winnend lot in een Amerikaanse loterij. De n won slechts 7 dollar met zijn lot, maar de ander won de jackpot in dezelfde trekking en won daarmee een bedrag van maar liefst 291 miljoen dollar. De 67-jarige rechter James Stocklas was samen met zijn broer en schoonzus een paar dagen naar Florida geweest voor een korte vakantie. Op de terugweg besloten beide broers loten te kopen voor de loterij. Een paar dagen na terugkomst in Pennsylvania bleek dat James de jackpot had gewonnen, ook zijn broer bleek te hebben gewonnen, maar moest het dus stellen met slechts 7 dollar.

De loten werden gekocht tijdens een tussenstop in winkel de plaats Marathon, waar zij een tussenstop maakten. James kocht voor 10 dollar aan loten en achteraf gezien was dit natuurlijk de meest lucratieve investering in zijn leven en de beste tussenstop die hij ooit gemaakt heeft. James kocht overigens elke week loten voor de loterij, samen met twee vrienden, met wie hij de winst en het verlies altijd deelden.

Eenmaal terug in Pennsylvania was hij samen met n van die twee vrienden, een vrouw waarvan weinig meer bekend is dan dat zij Anna heet, toevallig aan het ontbijten in een restaurantje. Hij besloot op zijn telefoon eens te kijken wat de winnende nummers van de loterij waren en kon zijn ogen niet geloven toen hij zag welke nummers getrokken waren. Naar eigen zeggen was het vanaf dat moment n groot feest in het restaurant, want de enorme uitbarsting van vreugde van James en Anna stak ook de overige klanten aan.

James heeft al aangegeven dat hij ook deze prijs met zijn twee vrienden zal delen en ook zijn broer hoeft zich volgens hem geen zorgen meer te maken. Een van de eerste dingen die James met zijn geld deed was een privvliegtuig huren en samen met zijn broer en schoonzus weer terug naar Florida te vliegen om de vakantie waar zij zo van genoten hadden nog iets te verlengen.

James heeft aan journalisten laten weten dat hij van plan is om gewoon aan het werk te blijven als rechter. Hij wil een deel van het geld weg geven aan goede doelen en de rest wil hij in speciale trust funds steken, waarbij er ook gezorgd moet worden voor zijn familie. Wat zijn broer met de winst van 7 dollar gaat doen, heeft hij nog niet bekend gemaakt, maar veel verder dan een Happy Meal zal hij helaas voor hem niet gaan komen vrezen we.
Foto