Een agent van de schoolpolitie in de Texaanse stad San Antonio is op non-actief gesteld omdat hij een 12-jarig meisje met grof geweld tegen de grond smeet en vervolgens in de boeien sloeg.

Agent Joshua Kehm had moeite de zesde klasser Janissa Valdez in bedwang te houden. Hij vermoedde vanwege een woordenwisseling die zij had met een andere scholiere, dat het mogelijk op een gevecht zou kunnen uitlopen. Kehm smeet het meisje zo hard tegen de vloer dat een luid gekraak kon worden gehoord toen haar hoofd de betonnen vloer raakte. Hij deed haar handboeien om en liep met haar de ruimte uit.

Judith Brown Dianis van een plaatselijke burgerrechtenorganisatie zegt dat “het incident laat zien dat het dringend nodig is om stappen te ondernemen zodat de schoolpolitie wordt weggehaald van scholen.” “Het is gewetenloos om een 12-jarige scholier die betrokken is bij een woordenwisseling op deze manier te mishandelen”, zegt Dianis.

Een woordvoerster van het schooldistrict noemt de video van het incident “zeer verontrustend” en zegt dat meteen een formeel onderzoek is gestart dat door zowel de politie als het schooldistrict wordt uitgevoerd. Het slachtoffer werd twee dagen geschorst van school.
Filmpje