Een merrie in het zuiden van Frankrijk is aangevallen door honderd hongerige gieren. De merrie had geen enkele kans tegen de roofvogels en moest door de dierenarts worden afgemaakt. De eigenaresse van de merrie, Monique Camblong, doet een beroep op de autoriteiten om het gierenprobleem aan te pakken.

,,Het normaal zo vredige Zuid-Franse dorp Macaye stond ineens bol van de gieren", zegt Camblong. Volgens haar worden de roofdieren niet genoeg bijgevoerd waardoor ze tamme dieren in het gebied gaan aanvallen. ,,Gieren vallen wel vaker aan, maar niet op deze schaal."

Ze hebben niets groots te eten in de bergen en komen dan naar de vallei om op andere beesten te jagen, aldus de Franse krant La République des Pyrénées. ,,Daarom zouden ze moeten worden bijgevoerd met karkassen. Ik wil dit graag binnenkort met de autoriteiten bespreken."

Camblong is zich er bewust van dat de dieren beschermd zijn in het gebied en wil daarom niet het voorstel doen om erop te jagen. ,,Toch is het belangrijk dat er wat aan dit probleem wordt gedaan. Mijn andere dieren zijn natuurlijk ook mikpunt van de gieren. Binnenkort gaat een aantal bevallen, dat trekt de roofdieren natuurlijk al helemaal aan."