Eind maart is in The Memphis Zoo in de Verenigde Staten een orang-oetanbaby geboren. De moeder van het kleintje kon haar baby alleen niet meteen verzorgen, omdat ze moest herstellen van de keizersnede. De dierentuin heeft nu een filmpje vrijgegeven van de eerste keer dat de moederaap haar jong ziet, na 12 dagen wachten.

Een keizersnede bij orang-oetans is zeer zeldzaam. Volgens de dierentuin waren er van de geregistreerde geboortes van orang-oetans in gevangenschap maar 18 van de 2224 via een keizersnede.

Na de operatie, die werd uitgevoerd door dierenarts Jospeh C. DeWane, had moederaap Jahe 12 dagen nodig om te herstellen. In de tussentijd is haar baby verzorgd door de dierenverzorgers, die dag en nacht voor de kleine klaarstonden.

Toen de verzorgers moeder en kind sterk genoeg vonden om te worden herenigd, zijn ze bij elkaar gebracht. Sindsdien heeft de moederaap de verzorging weer volledig overgenomen.

Het kleine aapje heeft nog geen naam. Bezoekers van de dierentuin mogen online stemmen op hun favoriete naam: Jasper, Kalbu, Rowan, Bijak, and Flynn. Moeder en zoon worden voorlopig niet getoond aan het publiek.