De Australische tiener Ben Pasternak is een echte whizzkid. De 16-jarige Pasternak is de bedenker van het verslavende telefoonspelletje Impossible Rush en heeft nu weer een ingenieus idee: de app Flogg, die volgens experts twee miljoen dollar gaat opleveren.

Pasternak ziet er uit als een doorsnee tiener. Een goede scheiding in zijn donkerblonde haar, vrolijke ogen en relaxte kleding. Maar wie goed kijkt, ziet dat Ben iets beter in de slappe was zit dan de meeste leeftijdsgenootjes: hij draagt Yeezy-gympen, heeft de nieuwste iPhone en kiekt zichzelf met beroemdheden als Apple-ceo Tim Cook en rapper Drake.

Hij heeft dat aan niemand anders te danken dan zichzelf. Want Pasternak bedacht op 15-jarige leeftijd al het veel gedownloade spelletje Impossible Rush, dat in de eerste zes weken na de lancering maar liefst een half miljoen keer is gekocht. Het ging in die eerste periode zelfs sneller dan Vine, Google en Twitter.

Pasternak bedacht het spelletje, dat op het eerste gezicht heel simpel is, samen met een overzeese vriend uit Chicago toen hij zich verveelde tijdens een les. Het viel in zulke goede aarde, dat hij nu naar New York is verhuisd om daar samen met een zevenkoppig team aan een nieuw project te werken.

En dat is Flogg geworden, een app die Tinder en Marktplaats met elkaar combineert. Tieners kunnen hun ongewenste spulletjes via Flogg aan elkaar verkopen. Door heel simpel foto's te uploaden kunnen verkopers hun spullen tonen. Eventuele kopers 'swipen' la Tinder naar rechts (kopen) of links (niet kopen).

Denk niet dat het leven van een tiener-ceo over rozen gaat. De tiener is ontzettend blij met zijn nieuwe leven, maar belt toch 'elke 20 minuten met zijn ouders' en mist het rondhangen met zijn vrienden aan een van de vele stranden rondom Sydney, waar hij vandaan komt. Ook is het zakenleven niet altijd even inspirerend. ,,Bij het opzetten van mijn bedrijf moest ik veel met advocaten praten. Dat is bijna net zo saai als huiswerk maken'', aldus Paternak in de Daily Mail vrijdagmiddag.

Overigens zit het ondernemen hem in het bloed. Zijn grootvader was een bekende Australische aannemer die in 2014 een fortuin van 300 miljoen Australische dollars naliet aan zijn erven. Overgrootvader Isador Magid was een Russische immigrant die de populaire snack Twisties bedacht en daarmee veel geld verdiende.

En nu is het tijd voor Ben. Alhoewel hij zijn eerste app voor een symbolisch bedrag van $200 dollar verkocht heeft, verwachten investeerders dat hij binnenkort veel geld gaat verdienen met iPhone-app Flogg. Zelf is hij er relaxed onder. Hij probeert eerst het volwassen leven onder de knie te krijgen: ,,Er is zoveel dat ik nu moet leren: afwassen, mijn rekeningen betalen. Dat hoefde bij mijn ouders nooit, maar ik leer het allemaal in sneltreinvaart.''