"Daar hebben de bewoners van Arnhem geen last meer van!" De politie Arnhem schrijft jolig over de crash van een dure Ferrari in de Gelderse stad.

In een post op Facebook schrijft de politie Arnhem-Noord dat er op donderdag meldingen waren van overlast door rondscheurende snelle auto's in Arnhem-Zuid. Daarbij zou vooral de bestuurder van de rode Ferrari 458 een hoofdrol hebben gespeeld, die 'spande de kroon door met veel geluid en piepende banden de straten van Arnhem als racecircuit te gebruiken', schrijven de dienders. Omdat hij niet op heterdaad betrapt kon worden, kwam hij er van af met een waarschuwing.

Vrijdag kwam de Ferrari weer in beeld, bij een ongeluk in de stad. Op de plek van het ongeluk was het een 'behoorlijke ravage', overal lagen onderdelen van de auto die dwars op de rijbaan stond. Er moest een berger aan te pas komen om de auto weg te halen, de bestuurder raakte niet gewond bij het ongeluk. "De baancommissaris heeft de rijbaan gelukkig vrij snel weer vrij kunnen geven", verwijst de politie naar de racewereld.

De Facebookpost sluit af met een andere verwijzing naar de racesport met het advies aan de bestuurder om 'niet te lang door te rijden zonder pitstop te maken voor full wet banden'. Het regende vrijdag in Arnhem, wellicht dat de auto in een slip is geraakt vanwege het natte wegdek.
Foto

De Ferrari was gehuurd voor een bruiloft. Bron