Een niet-alledaags gezicht vandaag op het Badstrand in Vlissingen: Robbert-Jan Hanemaaijer signaleerde daar net na half negen een zwemmende ree. De ree liep ter hoogte van de strandtent Pantha Rhei op het strand, en wilde eigenlijk daar de Nolledijk op, vertelt Hanemaaijer.

,,Maar daar liep net een man met een hond'', aldus Hanemaaijer in de PZC. ,,En toen ging het hert er vandoor, het water in. En hij ging een eind hoor, helemaal richting de rode boei. Daarna hebben we hem een uur niet gezien, dus ik dacht: 'die is verdronken'. Maar we hebben toch maar de KNRM gebeld. En even voor tien uur zag ik hem toch weer het strand op strompelen."

Strandwacht Albert Dijkstra bevestigt het verhaal. ,,Hij was echt heel ver, met het blote oog was het hert bijna niet meer te zien. Daarop hebben we de KNRM in Breskens gealarmeerd, en het Schelde Coördinatie Centrum. Die laatste heeft de scheepvaart gewaarschuwd, die kon gelukkig uitwijken."

De KNRM heeft met reddingboot de Zeemanshoop het hert terug in de goede richting kunnen drijven. ,,Hij kwam aan het Nollestrand weer aan land, en vandaar af is-ie het bos in geschoten. Dus hij is weer terug waar hij hoort. De eerste geslaagde reddingsactie van het seizoen, zullen we maar zeggen."
Foto