Inwoners van het Ierse Midleton hebben een huiveringwekkende waarschuwing gekregen van hun gemeente. Ze moeten de komende dagen opletten als ze naar de wc gaan, omdat een rattenplaag het riool onveilig maakt. En onfortuinlijke man is al door een knaagdier in zijn billen gebeten.
Volgens de lokale krant The Evening Echo is de plaag het gevolg van recente overstromingen in de omgeving. Gemeenteraadslid Noel Collins: ,,Het hoge water heeft voor allerlei problemen gezorgd, en een ongedierteplaag is er daar n van. We hebben veel meldingen gehad van gezinnen die last van hebben van de beestjes."

Het avontuur van n van de klagers was dermate angstig dat Collins zich genoodzaakt zag om een waarschuwing uit te sturen. ,,Een oudere heer is van achteren gebeten toen hij op de wc zat. Hij had direct medische hulp nodig. We geloven dat de rat via het riool is binnen gekomen. Ik wil inwoners van onze stad daarom vragen om goed op te letten als ze naar het toilet gaan, en na gebruik het deksel dicht te doen."

Collins zegt verder dat de gemeente overweegt om rattengif in het riool te stoppen, maar dat het risico daarvan wel groot is. Op die manier zou het drinkwater besmet kunnen worden.