De Venlose politie heeft vandaag gereageerd op de 'diefstal' van negen fietsen bij het Valuascollege. Daar namen agenten vorige week zonder iets te zeggen negen gestolen fietsen mee. "Wij hadden sterke aanwijzingen dat er bij deze fietsen sprake was van diefstal of heling", zegt de politie Venlo.

Leerlingen van de middelbare school liepen vorige week nietsvermoedend naar het schoolplein aan het eind van een schooldag. Daar zagen negen scholieren tot hun schrik dat hun fietsen waren verdwenen. Dat de politie de dader was, konden ze niet vermoeden.

Ouders verwijten de politie dat ze slecht hebben gecommuniceerd. "De actie is ok, maar moet het op deze manier?", vraagt een van hen zich af op Facebook. "Wij hebben de fiets gewoon in een winkel gekocht", reageert een andere ouder verontwaardigd. "Wij kunnen hier niets aan doen. Ik hoop dat de fiets snel terugkomt en onze zoon weer zijn krantenwijk kan bezorgen."
Wachten

Ouders die kunnen aantonen dat de fiets voor een normale prijs in een winkel is gekocht, krijgen de fiets terug. Die teruggave loopt via justitie en kan enkele dagen duren.

Vanwege alle reacties schrijft de politie nu op Facebook: "Wij snappen natuurlijk ook dat het niet leuk is als je fiets weg is als je bij de fietsenstalling komt. In Venlo overkomt het jaarlijks 1400 mensen. Juist daarom nemen wij gestolen fietsen in beslag."