Een Colombiaanse man is gered nadat hij twee maanden op de Stille Oceaan ronddobberde. Hij werd gespot door de bemanning van een passerend vrachtschip, die hem vervolgens meenamen en in Honolulu afzette. Drie vrienden die ook met hem op zee voeren overleefden de tocht niet.

De 29-jarige Colombiaan vertrok twee maanden terug met drie vrienden vanaf de westkust van zijn thuisland. Op het moment dat de motor van hun kleine bootje het begaf, dreven de mannen af, steeds verder van de kust. Om te overleven vingen de vier vrienden vis en zeemeeuwen.

Op 26 april werd de Colombiaan opgepikt door een Panamees vrachtschip, zo'n 3460 kilometer ten zuidoosten van Hawa´. De man kwam woensdag aan in de Hawa´aanse hoofdstad Honolulu.

Dat de man uiteindelijk nog is ontdekt mag een klein wonder heten, zegt John MacKinnon van de kustwacht in Honolulu tegen CNN: ,,De Stille Oceaan is gigantisch en daarnaast heel gevaarlijk. Deze zeeman heeft veel moed getoond en daarnaast veel geluk gehad dat de bemanning van het vrachtschip hem gezien heeft, want er is weinig vrachtverkeer in de regio."

De man, wiens naam niet is vrijgegeven vertelde de kustwacht via een tolk dat hij God dankt voor zijn leven, en dat hij rouwt om de dood van zijn vrienden. De kustwacht plaatste een video op Facebook waarop te zien is hoe de drenkeling het vrachtschip verlaat.