Een stevige rel tussen China en Zambia nadat tabloids in het Afrikaanse land schreven dat Chinese vleesfabrieken gebruik zouden maken van mensenvlees voor de export naar Afrika.

China zou ruimte missen om hun doden te begraven en Peking zou zijn reguliere vlees alleen verkopen aan landen met meer macht, zo schreven sommige bladen en blogs. China zou daarom lichamen marineren en deze verwerken in blikjes vlees die vervolgens in Zambiaanse supermarkten verkocht werden.

De lugubere geruchten worden officieel tegengesproken door de Chinese staatsmedia die ze "laster" en "onacceptabel" noemen, meldt The Washington Post. De onjuiste informatie schaadt de betrekkingen tussen beide landen, aldus China, dat excuses eiste van minister Christopher Mulenga en die volgens de Chinese staatsmedia ook kreeg.

"De regering van Zambia betreurt het incident in het licht van de warme relaties die bestaan tussen Zambia en China", citeren zij Mulenga. "We zullen ervoor zorgen dat de betrokken overheden onderzoek doen en met een uitvoerige verklaring komen."