In de dierentuin van de Chileense hoofdstad Santiago hebben medewerkers zaterdag twee leeuwen doodgeschoten, nadat een bezoeker hun verblijf binnen was gedrongen. Franco Luis Ferrada Roman (20) wilde zelfmoord plegen door zich voor de leeuwen te gooien, maar dankzij het optreden van het personeel kwam hij er levend vanaf.
De jongeman, vermoedelijk verscheurd van verdriet na het recente verlies van zijn moeder aan kanker, kwam het leeuwenverblijf binnen via het dak. Eenmaal tussen de dieren trok hij al zijn kleren uit en probeerde hij de grote katten te lokken, schrijft La Nación.

De leeuwen negeerden de man eerst, maar vielen aan nadat hij herhaaldelijk had geprobeerd hun aandacht te trekken. Daarop besloten dierentuinmedewerkers de leeuwen nat te spuiten, maar dat hielp niet. Personeel probeerde de dieren daarna te raken met verdovingspijltjes, maar die kwamen in de nek van de man terecht. Uiteindelijk schoten medewerkers de twee leeuwen, een mannetje en een vrouwtje, dood.

Het parkbestuur zegt erg verdrietig te zijn over de dood van de geliefde dieren, maar benadrukt dat het redden van mensen volgens de regels van het park voorrang krijgt.

Talloze bezoekers, waaronder jonge kinderen, zouden het nare tafereel hebben zien gebeuren. Zij hoorden ook hoe de man 'religieuze dingen' riep, schrijft de Daily Mail. De man, in wiens kleding een zelfmoordbrief is aangetroffen, werd snel naar het ziekenhuis gebracht.

Hij is zeer zwaar gewond aan zijn hoofd, nek en bekken en verkeert in levensgevaar, schrijft Publimetro. ,,Maar we zijn erg hoopvol dat hij het zal overleven'', zegt dokter Sebastian Ugarte.