De verbazingwekkende weg naar rijkdom van één man… In de lente van 2015 opende M. een online account om vanuit zijn huis in Irak mee te kunnen spelen in loterijen – drie maanden later had hij al een Amerikaanse loterij jackpot van $6.4 miljoen te pakken!
M. was pas drie maanden voor zijn fantastische prijswinst begonnen met het meespelen in Amerikaanse en Europese loterijen via theLotter. "Het was een enorme schok. In het begin dacht ik dat het een grap was. Ik zat in de auto, was op weg naar de bank… krijg ik ineens een telefoontje van theLotter, in de persoon van hun fantastische medewerker Christine, en zij vertelde me het geweldige nieuws, waarvan ik totaal ondersteboven was! Ik verwachtte dat ik iets gewonnen had, maar had in mijn stoutste dromen niet durven voorspellen dat het om de jackpot ging."
Na een zorgvuldige voorbereiding in het najaar, vloog M. in december naar de Verenigde Staten om zijn miljoenen in ontvangst te nemen. Hij verzocht theLotter en de Amerikaanse loterijexploitant zijn anonimiteit te waarborgen omdat hij bezorgd is over zijn veiligheid en die van zijn gezin. "De situatie in Irak is niet bepaald goed. Het is erg gevaarlijk. Als mijn naam bekend zou worden gemaakt, zou dat een groot probleem zijn." Oregon Lottery directeur Jack Roberts stemde in met het ongebruikelijke verzoek. "De persoonlijke veiligheidsrisico's waarmee hij en zijn familie mogelijk worden geconfronteerd wegen zwaarder dan het publieke belang om te weten wie de jackpotwinnaar in kwestie is", verklaarde Roberts naar de lokale media. "Ik wil niet lezen dat iemand is ontvoerd of vermoord omdat hen hebben bekend gemaakt als Oregon Megabucks winnaar."