Een jonge Pakistaanse vrouw is door haar moeder en broer in brand gestoken nadat ze tegen hun wens in was getrouwd met een man die de familie niet accepteerde. De achttienjarige Zeenat Rafiq overleefde de aanval niet.

Zeenat was van huis weggelopen om met haar grote liefde Hassan Khan te trouwen. Uiteindelijk keerde ze terug naar haar ouderlijk huis in de Pakisaanse stad Lahore omdat ze dacht dat er een verzoening met haar familie mogelijk was, aldus CNN. Eenmaal thuis aangekomen bond haar broer haar echter hardhandig op het bed vast. Samen met zijn moeder overgoot hij zijn zus met benzine en stak hij haar in brand. Zeenat stierf ter plekke.

Naderhand gaf haar moeder, Parveen Bibi, zichzelf aan bij de politie. Ze staat nog steeds achter haar daad en heeft geen spijt betuigd, laat de politie weten. Haar zoon en mededader Ahmer Rafiq is nog steeds voortvluchtig.

Vorig jaar werden in Pakistan meer dan 1.100 vrouwen vermoord door familieleden. Dat stelt een onafhankelijke mensenrechtenorganisatie in het land. Dergelijke moorden worden vaak gepleegd nadat de vrouw in kwestie gedrag zou hebben vertoond dat 'de eer van de familie of het dorp zou schaden'.