Een 46-jarige Vlaming is gestorven nadat hij drie keer tevergeefs het noodnummer 112 had gebeld. Hij werd drie keer in wacht gezet. Het Belgisch parket heeft een onderzoek geopend. Dat meldt het dagblad Het Laatste Nieuws.

,,Waarom kwam er geen hulp?" De familie van Pascal Wauters uit het Vlaamse Melsele kan niet begrijpen dat hij op 6 juni de noodcentrale niet heeft kunnen bereiken. De alleenstaande veertiger was die maandag op zijn werk ziek geworden en keerde vroeger terug naar huis. 's Avonds ging het plots bergaf met zijn gezondheid. De man belde het 112-nummer, maar kreeg niemand aan de lijn. De wachttoon duurde vier minuten en Pascal haakte in. Daarna belde hij nog eens: opnieuw drie minuten wachttijd. Een derde keer verbrak hij de verbinding na 44 seconden

Uiteindelijk trof zijn zus hem enkele dagen later dood aan in zijn woning. Ze zag in zijn gsm die laatste drie oproepen. De familie kreeg te horen dat de dienst 112 die avond overstelpt was met oproepen voor noodweer. ,,We zijn geschokt. Pascal is gestorven omdat andere mensen massaal belden voor iets banaals als een ondergelopen kelder."

De familieleden hopen dat er een onderzoek komt, ,,zodat de dood van Pascal niet voor niks is geweest". Het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zegt dat het incident zeker onderzocht zal worden. ,,Dit mag niet gebeuren. We nemen dit voorval zeer ernstig."