In de chique Londense wijken rijden zomers zoveel dure auto's rond dat ze een probleem worden. Bewoners klagen over het vele lawaai dat de auto's maken en de massa autospotters die erop afkomen. De politie gaat feller optreden.

Met name in de wijken Kensington en Chelsea zijn de Ferrari's, Lamborghini's en vergelijkbare auto's sinds een aantal jaren een probleem. Vermogende hotelbezoekers uit met name de rijke oliestaten nemen ze mee, en vaak meteen maar hun hele verzameling.

Vooral in de zomermaanden, wat in Londen supercar season wordt genoemd, staan ze bumper aan bumper in de straten. Vorig jaar probeerde de gemeenteraad al in te voeren dat er boetes uitgedeeld kunnen worden voor anti-sociaal gedrag, maar dat plan strandde.

Daarom gaat nu de politie strenger optreden. Bij roekeloos gedrag of lawaai zal er voortaan direct worden ingegrepen, schrijft The Guardian. De bestuurders en hun auto's zullen worden weggestuurd van de populairste verzamelplaatsen. Als de bestuurder niet luistert, loopt hij de kans te worden gearresteerd en dat zijn auto in beslag wordt genomen.

Vrijdagnacht ging de nieuwe werkmethode van start. Er werden volgens The Guardian 13 auto's weggestuurd en 7 boetes uitgedeeld.