Een koalabeer in een Australische dierentuin heeft een opvallende oogopslag. Het diertje heeft één bruin en één blauw oog. Het diertje is daarom vernoemd naar de onlangs overleden superster David Bowie die ook twee verschillende ogen had.

Bowie kwam binnen in het Australia Zoo Wildlife Hospital nadat hij was aangereden door een auto. Dierenartsen verbaasden zich over de kleuren van de ogen van het beestje. De aandoening, die zowel bij mens als dier voorkomt, staat bekend als heterochromie. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar volgens de Australische dierenartsen is het bij deze koala genetisch bepaald.

,,Heterochromie komt niet vaak voor bij koala's", vertelt arts Sharon Griffiths aan De Telegraph. ,,Je ziet het vaker bij huisdieren zoals honden en katten."

Gelukkig heeft Bowie geen last van haar bijzondere ogen. ,,Haar zicht is prima, precies zoals het zou moeten zijn bij een jonge koala", aldus Griffiths. Het buideldier is niet helemaal ongeschonden uit de aanrijding gekomen. Bowie heeft een gekneusd pootje.

David Bowie leed overigens niet aan heterochromie, maar aan een andere zeldzame oogaandoening: anisocorie. Daardoor was zijn linkerpupil een stuk groter dan zijn rechter, waardoor het soms ook leek alsof hij twee verschillende kleuren ogen had.
Foto