Een politieachtervolging in Texas is een politiehond fataal geworden. De in Nederland gefokte Mechelse herder Mojo bezweek aan de hitte.

Dinsdagmorgen zette de politie van Arlington de achtervolging in op een verdachte van een schietpartij een week geleden. De man werd klemgereden, maar vluchtte vervolgens te voet. Daarop sloot de politie de buurt hermetisch af. Ook politiehond Mojo werd ingezet om te zoeken. Op dat moment was het kwik in de Texaanse stad al tot ruim boven de dertig graden gestegen.

Na enige tijd zoeken begon de hond tekenen van oververhitting te vertonen en de agenten sloegen alarm. De hond werd in allerijl naar een dierenkliniek gebracht en de politie riep het publiek op om te bidden voor de hond. Het zag er slecht uit.

Ondertussen verzamelden zich agenten buiten op de stoep van de kliniek om zo snel mogelijk te horen of Mojo het zou redden.

Drie uur later bracht de politie het trieste nieuws naar buiten dat alle hulp niet had mogen baten en dat Mojo het niet had gered. Zijn vaste agent is er helemaal kapot van, laat een woordvoerder weten aan lokale media. "Hij was helemaal gek van zijn hond. Net als wij allemaal hier."

Politiehonden in Texas blijven 24 uur per dag bij hun vaste agent en zijn dus ook hun huisdier, legde de woordvoerder uit. "Het is gewoon familie."

Mojo kwam in 2010 vanuit Nederland naar de politie in Texas en had daar al een indrukwekkende staat van dienst.

De verdachte van de schietpartij werd enkele uren later alsnog opgepakt, nadat hij was gezien door een voorbijganger die het alarmnummer belde.