Kinderen en honden kunnen heel goed samen gaan, en dat geldt in het bijzonder voor de Britse Maddison en haar hond Darla. Helaas dreigt het meisje haar beste vriend kwijt te raken, maar de hele buurt komt voor de trouwe viervoeter op.

Een paar jaar geleden besloot de 29-jarige Jenny Armer een puppy voor haar dochter te kopen. Niet zozeer omdat Maddison een huisdier wilde, maar vooral omdat ze er eentje nodig heeft. Het 7-jarige meisje is autistisch en heeft ADHD, en Darla bleek de vertrouwde vriend die Maddison nodig had. "Ze is Maddison's beste vriend, ze houdt haar kalm", vertelt Jenny aan The Mirror. "Als er iets met Maddison is, komt Darla me meteen waarschuwen."
Illegaal pitbullras

Helaas lijken de twee beste vrienden nu te worden gescheiden. Een paar weken geleden stond er een agent voor de deur met een vreselijke boodschap: Jenny moest Darla afstaan of in laten slapen, omdat de hond tot een illegaal pibullras zou behoren. Een schok voor Jenny, die was verteld dat Darla een mix van Shar pei en een Staffordshire Bull Terrier is - geen van beiden gevaarlijke rassen.

"Ze zeiden dat Darla er simpelweg uitziet als een pitbull-type en dat ze het niet nodig vonden een gedragstest te doen", vertelt Jenny, die Darla omschrijft als een rustig dier. "Ze is absoluut niet gevaarlijk. Ik ben een verpleegster en ik zou nooit iets doen wat een kind in gevaar zou brengen." Bovendien kan Maddison maar moeilijk omgaan met het plotselinge vertrek van Darla. "Ze is overstuur en slaapt slecht, ik moet Darla terughalen."
Petitie

Daarom heeft Jenny besloten de beslissing aan te vechten bij de rechter. Ze is een inzamelingsactie gestart om de proceskosten te betalen en een petitie om te bewijzen dat niemand Darla als een bedreiging ziet. En dat werkt: de hele buurt spreekt haar steun uit voor de trouwe viervoeter en inmiddels zijn er al meer dan 7000 handtekeningen binnen.

Darla wordt nu door de politie vastgehouden en de familie mag haar niet bezoeken. Jenny hoopt dat de vele handtekeningen en het belang van Maddison de rechter zullen overtuigen om de twee beste vrienden weer te herenigen.
Foto