Een ontsnapte gevangene in Noord-AustraliŽ is na een zoektocht van ruim twee dagen opgepakt door de politie. De 27-jarige Kim Thomas Riley hield zich, met zijn handboeien nog om, schuil onder een boomstam bij een afgelegen vissersdorpje.

De AustraliŽr nam maandagochtend de benen na een behandeling in het ziekenhuis van Darwin, in het uiterste noorden van het land. Hij rukte zich los van zijn bewakers toen hij werd geŽscorteerd naar een gevangenisbus.

De politie denkt dat Rileys vriendin hem met de auto heeft opgepikt. Vermoedelijk zaten de twee kinderen van de vrouw op de achterbank.

Het voortvluchtige duo werd voor het laatst gezien bijna 750 kilometer ten zuiden van Darwin. Ergens langs de snelweg stapten de vrouw en kinderen uit de auto en reed Riley verder.

Een paar honderd kilometer verderop, vlak bij het dorpje Borroloola, was de benzine van de vluchtauto op. Na een zoektocht bij zijn auto werd de man ontdekt. Hij had een wond aan zijn voet en verzette zich niet tijdens zijn arrestatie.

Riley moet voorkomen vanwege een vermogensdelict; hij werd niet als vuurwapengevaarlijk beschouwd.