In de Amerikaanse staat Florida heeft een jongetje van zes jaar zijn kleine zusje van dertien dagen oud doodgeslagen. Hun moeder had hen alleen gelaten in de auto om boodschappen te gaan doen, aldus de politie.

De 62-jarige moeder is gearresteerd op verdenking van moord en nalatigheid. Ze was bekend van de realityserie 'I'm Pregnant and 55 Years Old'. Ze liet haar twee zoontjes van 6 en 3 en haar dochtertje van 13 dagen oud alleen achter in haar auto.

Volgens sheriff Bob Gualtieri nam de jongen zijn zusje uit haar stoeltje, sloeg hij haar hoofd tegen het plafond en sloeg hij haar. De baby zou hebben gehuild en hij wilde haar laten stoppen. Volgens de sheriff behandelde hij haar als een 'lappenpop'. Toch legt de politie de schuld niet bij de jongen. 'De fout ligt bij de volwassene, niet bij een jongetje van zes.'

De kleine jongen vertelde zijn moeder bij haar terugkomst wat er gebeurd was, maar zij seinde pas twee uur later, na hun thuiskomst, de buurvrouw in die verpleegster is. Die laatste belde de hulpdiensten.

Volgens de sheriff kwamen er voor het dodelijke ongeval al meerdere meldingen binnen dat de moeder een onoplettende ouder was, en werden de jongens alleen achtergelaten ondanks hun zware gedragsproblemen.

De moeder zou het volgens de politie moeilijk hebben. Haar man overleed in 2011 aan kanker. Ze gaf veel geld uit aan ivf-behandelingen zodat ze met zijn ingevroren sperma zwanger kon raken. Vorig jaar was ze bankroet.