Kim Jong Un is ook maar een mens en heeft ook gewoon wel eens zin in bier. En als hij zin heeft in bier, dan moet iedereen zin hebben. Daarom is het eerste Noord-Koreaanse bierfestival van start gegaan. Bijna drie weken lang kunnen de bezoekers genieten van Taedonggang, het enige toegestane festivalbier dat natuurlijk gebrouwen is in Noord-Korea.

Het festival werd geopend door Choe Yong Nam, directeur van het Algemeen Bureau voor de Openbare Dienst. ‘ Dit bierfestival, wat gehouden wordt op de charmante en mooie Taedong Rivier, is een belangrijke gebeurtenis die de superioriteit en vitaliteit van ons eigen socialistische systeem, waarbij alles om het volk draait, toont’, zei hij tijdens zijn toespraak.

Volgens de Britse krant Metro kunnen we in ieder geval jaloers zijn op de prijzen. Een biertje op het festival kost namelijk tussen de 45 cent en 2,25 euro. Bovendien zou Taedonggang ook goed smaken

Waarom juist nu een bierfestival? Kim Jong Un wil graag meer investeren in cultuur. Vandaar een jaarlijks terugkerend bierfestival dat geïnspireerd is op het jaarlijkse Oktoberfest in München. Zoals je in de video kunt zien, het is een grote dolle boel daar in Pyongyang. Een festival waar we nog veel van gaan horen. Wie weet zitten we straks allemaal wel aan het Taedonggang bier.
Filmpje