De Duitse regering heeft een plan samengesteld waarin burgers wordt geadviseerd voedsel- en watervoorraden voor tien dagen aan te leggen. Het plan is een zogenaamd ‘concept for civil defence‘ en zou in 2012 al bedacht zijn door het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt dat het plan aankomende woensdag door de minister zal worden gepresenteerd, maar wilde verder geen inhoudelijk commentaar leveren.

Er blijkt uit het plan niet dat een aanval op Duitsland in de nabije toekomst wordt voorzien maar ‘burgers moeten zich voorbereiden op ontwikkelingen die het bestaan bedreigen en niet kunnen worden uitgesloten’.

In het plan staan ook adviezen voor betere alarmsystemen, betere bescherming van gebouwen en een grotere capaciteit van de medische infrastructuur.

Het plan komt op een moment dat Duitsland onder druk staat door islamitische terreur. Na een golf van terreur de afgelopen maanden beloofde de regering meer inzet voor veiligheid, meer politie en een betere bestrijding van terreur.