Een echtpaar in Zeeland heeft jarenlang hun buurman gepest door poep en etensresten over de schutting te gooien. De gedupeerde van deze pesterijen heeft zijn buren voor de rechter gesleept en heeft een schadevergoeding gekregen van bijna 24.000 euro.

De pesterijen duurden van januari 2009 tot mei 2013. Daarbij gooiden de buren van het slachtoffer uitwerpselen en voedselresten over de schutting. Dat gebeurde ten minste twee keer per week, blijkt uit het vonnis van de rechtbank in Middelburg.

Wie de buren zijn en in welke plaats het allemaal gebeurd is, is door de rechtbank niet bekendgemaakt. Kennelijk liep het in 2011 al zo uit de hand dat het pestslachtoffer een net ophing tussen de huizen om te voorkomen dat er spullen over de schutting werden gegooid. Blijkbaar zonder veel succes, want de pesterijen ging nog door tot 2013.

De buren wonen sinds mei 2013 niet meer naast elkaar. De aanleiding voor de pesterijen wordt niet duidelijk in het vonnis.

Het slachtoffer had een vergoeding van 110.000 euro geŽist, maar daar ging de rechter niet in mee. De eis van 78.750 euro smartengeld is afgewezen, wel kende de rechter 5000 euro vergoeding voor immateriŽle schade toe.