Nadat ze zichzelf hadden laten insluiten in de telefoonwinkel die ze beroofden, werden twee hulpeloze overvallers hartelijk uitgelachen door voorbijgangers.

Het incident gebeurde afgelopen week in Paterson (New Jersey), meldt de nieuwszender NBC. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de overvallers zich laten afbluffen door de man achter de toonbank. Die zegt dat ze van de wand mogen halen wat ze willen. Terwijl ze hun slag denken te slaan, gaat de manager er snel door de achterdeur vandoor.

Het was ook zijn bedoeling om de overvallers op die manier af te leiden, zei hij tegen NBC. Het gaf hem niet alleen de kans collega's naar buiten te loodsen en de achterdeur te barricaderen, maar ook om het rolluik aan de voorkant te sluiten.

De overvallers proberen daarop naar buiten te komen, maar dat lukt niet. Ze worden belachelijk gemaakt door voorbijgangers. Ook vanaf de straatkant is de lachwekkende actie gefilmd.

Minpuntje voor de alerte winkelmanager is dat hij, binnen een halfuurtje, tot twee keer toe vergeefs de politie belde. Pas toen duidelijk was geworden dat het niet ging om winkeldiefstal, maar om een gewapende overval, kwamen agenten opdraven.

De overvallers hadden zich inmiddels met behulp van gereedschap een weg naar buiten gebaand. Maar met de beelden die van hen zijn gemaakt, moet het niet zo'n enorme klus zijn om ze alsnog op te pakken.
Filmpje