Het leek er even op dat Uber de eerste partij zou zijn die zelfrijdende taxi’s de weg op zou sturen, maar het onbekende bedrijf Nutonomy uit Singapore is hen voor.

Het gaat wel om een beperktere test dan bij Uber. Een geselecteerde groep gebruikers kan gratis een ritje maken in de auto in een zakendistrict van het land. De ritjes zijn volgens het bedrijf vooral bedoeld om de software die de auto aanstuurt te verbeteren. Er rijdt, net als bij Uber, nog wel een chauffeur mee en de auto is via een app te bestellen.

Uber start nog deze maand met het aanbieden van zelfrijdende taxi's in het Amerikaanse Pittsburgh. Daar kan iedereen gebruik van maken.

Nutonomy is drie jaar geleden opgezet door ontwikkelaars van de prestigieuze Amerikaanse technische universiteit MIT, schrijft The Guardian.

Het bedrijf heeft in mei 16 miljoen dollar aan investeringen binnengehaald. Een schijntje vergeleken met het bedrag dat Uber ophaalde: 12,9 miljard dollar.

Het is een leuke stunt van Nutonomy. Maar met 16 miljoen dollar kom je niet ver. Uber heeft veel meer middelen om zijn zelfrijdende taxi’s te ontwikkelen en wereldwijd beschikbaar te stellen. De kans is veel groter dat je over een paar jaar in Nederland een zelfrijdende taxi van Uber oproept dan één van Nutonomy.
Foto