Een vrouw uit het Duitse Kleef, vlakbij de Nederlandse grens, heeft een jongetje van 18 maanden gered uit een snikhete auto die in de zon geparkeerd stond. In plaats van dankbaarheid kreeg Julia Weyers (29) de wind van voren toen de vader weer opdaagde.
De baby was in de auto achtergelaten door zijn ouders, die een ijsje waren gaan eten, met het broertje van het kind.

Het incident gebeurde woensdag. Weyers merkte het kind op toen het alarm van de wagen afging, nadat een andere vrouw al had geprobeerd om het portier te openen. ,,Het kindje was helemaal bezweet en doornat", vertelde ze. ,,Hij zat op de bestuurdersstoel en riep om zijn mama."

Drie van de raampjes van de wagen stonden op een kier. De eerste vrouw had al geprobeerd om haar arm erdoor te steken en de centrale vergrendeling in het portier te openen, maar dat was niet gelukt. ,,Ik had smallere armen en probeerde het ook", gaat ze verder. ,,Bij het laatste raam lukte het."

Weyers haalde het kindje direct naar buiten en probeerde het te kalmeren in afwachting van de hulpdiensten. Die waren een kwartier later ter plaatse en ontfermden zich over de jongen.

Intussen arriveerden ook de ouders. ,,Ze hadden in de ijssalon gehoord dat er in een auto op de parkeerplaats een kindje om zijn moeder zat te roepen. Dus kwamen ze kijken. Ik wilde eigenlijk wel eens weten wie zoiets doet, dus ik bleef nog even staan. De moeder was helemaal in tranen, maar de vader maakte duidelijk dat hij niet begreep waar alle heisa om ging. 'Ik had toch de raampjes opengelaten', klonk het zonder aarzelen", zegt de vrouw geschokt.

Twee rechercheurs maakten de ouders daarop duidelijk dat ze een stommiteit hadden begaan en dat het heel anders had kunnen aflopen.